Teatret KrisKat har arbejdet med scenekunst i mange år. Vi har spillet for vuggestuebørn, unge, voksne, ældre, demente. Vi har spillet i vand til knæene og i skarp konkurrence med veltalende drukkenbolte og trebenede kreaturer. Vi har spillet på havnepladser, i vuggestuer kantiner, baggårde, fængsler, gågader, kirker, biblioteker, flygtningecentre, skibsskrog, store scener intimscener, plejehjem og nedlagte missilbaser. 

Vi arbejder med teaterformer, der tager udgangspunkt i kroppen, i bevægelse, rum, musik og ord. Vi er ud af en stærk tradition for fysisk teater og performance. Vi arbejder med abstraktioner og fortællinger, fabuleringer og gøgl. Vi er vilde med det vi laver. 

P R O G R A M   2 0 2 2   /   2 0 2 3

Teater KrisKat

Teatret KrisKat arbejder med alt, der interesserer dem lige nu og her: Emner som bliver belyst fra alle vinkler, historier der har rørt dem, et billede, bestemte materialer, lokaliteter eller musik. Humor, et enkelt, humoristisk og stærkt fysisk udtryk samt livemusik udgør basen i forestillingerne.

kærligt og ærligt

KrisKat arbejder altid med en direkte, intim kontakt til publikum. Resultaterne af et undersøgende, ofte anarkistisk prøveforløb bliver til en hjertevarm oplevelse med et glimt i øjet, hvor krop, sind og sjæl får ny næring. Alle forestillinger har det til fælles at publikum går fra oplevelsen med nysgerrighed og lyst til livet. 

for børn i alle aldre

"Forestillingens legende præg skaber generelt en god kontakt til publikum. Børnene bliver med andre ord ikke udsat for en klassisk illusion, men udfordres selv i forståelsen af det, de er publikum til og minder dem alt i alt om deres egen leg, hvor de springer fra situation til situation".

 

Lone Sørensen

Børneteateravisen

april 2009 

Historie

KrisKat er en teaterforening som blev dannet i 2002 i København i forbindelse med gruppens første forestilling "Længe Leve Dronningen" som blev støttet i 2002 af Teaterrådet, Statens Kunstfond og Blankbåndsmidler.